De huidige bewoners kennen elkaar goed en kunnen het goed met elkaar vinden. Onze bewoners zijn redelijk zelfstandig, maar ze hebben wel altijd begeleiding in de omgeving nodig om op terug te kunnen vallen. Ze hebben alle zes een dagbesteding buiten de deur en daarnaast ook nog clubjes en andere activiteiten in hun vrije tijd. De meeste bewoners vinden het fijn om een dag in de week extra thuis te zijn zodat ze de was kunnen doen en andere activiteiten voor zichzelf kunnen ondernemen.
Bewoners helpen in huis mee waar ze dat kunnen.
Met steun van de begeleiding voeren ze alle taken uit, die nodig zijn voor het in stand houden van hun huishouden, zoals kleine boodschappen doen, eten koken, tafeldekken en afruimen, de afwasmachine in- en uitruimen, de afvalcontainer buitenzetten, de planten in de tuin verzorgen etc. Dat maakt Huis Beo tot hun huis.
Als je met andere mensen in een groep woont is het belangrijk dat je het fijn vindt om thuis te komen en je huisgenoten te ontmoeten. De ouders/ initiatiefnemers van huis Beo vinden het belangrijk dat er in huis sprake is van gezamenlijkheid en voldoende contact, zodat bewoners niet vereenzamen. Daarnaast moet er natuurlijk ook ruimte zijn om tegemoet te komen aan individuele wensen en behoeften als het gaat om meer autonomie. De begeleiding zorgt er -in overleg met de ouders- voor, dat er een goede balans bestaat tussen het één en het ander.
Bewoners ontbijten samen, er is een gezamenlijke warme maaltijd, en 's avonds wordt er gezamenlijk koffie en thee gedronken door wie aanwezig is en daar zin in heeft. Onze bewoners vinden het gezellig om één keer per jaar samen op vakantie te gaan. Ze kunnen dan samen zwemmen, bowlen of midgetgolf spelen, een dierentuin bezoeken, zelf pizza maken, of lekker uit eten gaan! Een andere vakantieweek wordt besteed aan activiteiten voor kleinere groepjes om beter aan te kunnen sluiten bij de verschillende wensen/behoeften.
Vanaf de oprichting vonden de ouders het belangrijk om samen met hun kinderen te bespreken met wie zij wilden samenwonen, hoe hun woning eruit zou moeten zien en welke zorg geleverd moest worden. Onze bewoners hebben een belangrijke stem gehad in de samenstelling van de groep, en dat geldt nog steeds als er een nieuwe bewoner/ bewoonster komt.
Samen leven is ook: samen goede afspraken maken! Daarom is er regelmatig een huiskameroverleg waarin van alles aan de orde komt, zoals huishoudelijke zaken en plannen voor activiteiten of een korte vakantie....